logo
logo

Casestudies Beheer van klanten Online marketing 20 februari 2024

Diensten voor video-inhoud voor leverancier van slimme gebouwoplossingen

Geschreven door rawal

opmerkingen 0

Diensten voor video-inhoud voor leverancier van slimme gebouwoplossingen

Video inhoud is nog steeds de meest effectieve methode om online aandacht te trekken. Hoewel het nog nooit zo makkelijk is geweest om video's te publiceren, is het probleem van veel bedrijven waar je tegenaan loopt, is door de ruis heen breken. Visuele inhoud maken die impact heeft is één ding, maar marketing voor een maximaal effect is een andere overweging. In deze casestudy gaan we dieper in op hoe we succes hebben geboekt voor EDGE Next, een slim gebouw leverancier van oplossingen die zijn videobereik wil vergroten.

EDGE Next is een techbedrijf dat zich bezighoudt met smart building-technologieën en wilde de overstap maken naar video. Onze inspanningen hielpen om meer betrokkenheid en interesse te creëren in hun smart building- en proptechservices, waardoor ze efficiënter gebruik konden maken van hun bestaande marketingcontent. Met onze hulp konden ze hun inspanningen op een meer gestroomlijnde en strategische manier inzetten.

De belangrijkste strategie was om snelle content te maken met meer focus in plaats van lange video's.

Je kunt verder lezen voor meer informatie, maar Als je op zoek bent naar content of marketingdiensten in het algemeen, kunnen wij je helpen. Onze diensten hebben talloze andere bedrijven naar groot succes geholpen en we kunnen hetzelfde voor jou doen. Klik op de knop hieronder om te zien wat we voor jou kunnen doen:

Op zoek naar de volgende groeistap voor je bedrijf?

Onze experts bieden wereldwijd oplossingen voor bedrijven van alle formaten.

Outlook voor klanten

De klant is een bekende naam in de wereld van smart building en autonome kantooroplossingen. Hun werk helpt bij het creëren van duurzamere kantoren door middel van slim energiebeheer. De technologie optimaliseert ook de omgeving en werksfeer om het welzijn van werknemers te bevorderen.

Als B2B bedrijf, dient hun technologie een heel specifiek doel. De branding van het bedrijf was die van een futuristische start-up die de manier waarop we werken wil verbeteren. Omdat we eerder met hen hadden gewerkt aan digitale marketingadvertenties, waren we goed op de hoogte van hun marketingbehoeften. De belangrijkste uitdaging was om deze te vertalen naar videocontent die uitblinkt in het naar buiten brengen ervan.

Met een B2B-technologie met hoge kosten had het bedrijf de juiste visuele content nodig om de functie en behoefte aan hun diensten duidelijk te maken.

Video-inhoud strategie

Video-inhoudsdiensten

Als marketingstatistieken vanaf 2023 aangegeven, efemere video en snelle, korte content in zwang waren. Dit zou betekenen dat bestaande videocontent in al zijn vormen moest worden benut. Het bedrijf had tot nu toe live tentoonstellingen en podcasts als onderdeel van hun potentiële content.

We besloten dat het meest efficiënte gebruik van het bulkmateriaal zou zijn om het in kleinere verteerbare brokken te hakken en het op een meer hapklare manier te publiceren. Deze strategie zou de huidige trends in video effectiever gebruiken en ons in staat stellen het meeste uit de inhoud te halen. Gaan voor consistentie en een lange levensduur met een focus was belangrijker dan het uitbrengen van langere afzonderlijke video's.

Een andere uitdaging was de overgang van hun marketing van statische posts naar dynamische video's met behoud van de informatieve aard van de inhoud. Om een evenwicht te vinden tussen informatie en visuele aantrekkingskracht was strategische planning nodig om ervoor te zorgen dat de video's aansloegen bij het publiek. Vervolgens produceerde ons team tekst en beeldmateriaal bij deze clips voor maximale betrokkenheid.

Naast hun promotievideo's hadden we ook inhoud van hun evenementen en podcasts om clips van te maken. Hiermee konden we teasers maken voor hun andere content om kijkers ergens anders heen te leiden.

Geïntegreerde uitvoering van video- en reclamecontent

We verspreidden de video's via sociale media en Google Beeldschermnetwerk. Met behulp van gerichte promotie zorgden we ervoor dat de video's het juiste publiek bereikten. Regelmatige engagementmetingen zouden niet veel betekenen omdat dit een B2B-onderneming was waarbij het hoofddoel het creëren van bewustzijn en potentiële leads van bedrijven was. Zakelijke klanten gedragen zich anders op sociale media en de groep is kleiner, dus targeting kan essentieel zijn om deze doelen te bereiken.

Met behulp van de juiste targeting konden we ervoor zorgen dat er geen kijkverspilling was. Het maken van korte clips voor hun podcasts zou helpen om het ene stuk content te gebruiken om het andere te promoten en de branding van het bedrijf te laten zien. We hadden hun advertenties al geoptimaliseerd voor een optimale impact. Met video's hadden we ook inhoud om te presenteren.

Resultaten

Ons bureau integreerde de dynamische videoproductie naadloos in de contentstrategie van de klant. Door visuals te combineren met informatieve verhalen, transformeerden we statische succesverhalen en resultaten in boeiende videocontent. Deze verschuiving voegde een moderne stijl en een gemakkelijk te begrijpen video-indeling toe die ze konden gebruiken om interesse en prospects aan te trekken.

Zoals je kunt zien aan het aantal weergaven, deden de video's die wij uploadden het exponentieel beter dan de video's die zij uploadden (vaak 150 keer meer weergaven). Voor video's die waren geüpload door een technische scale-up, kregen deze behoorlijk veel weergaven.

Video-inhoud EDGE Next

Dit waren echter niet de enige video's. TikTok en YouTube-shorts boden ook een andere marketingmogelijkheid, waar nog kortere inhoud kon gedijen. Hun kanalen kregen binnen 2 maanden 100k views met deze gecombineerde formats.

Sindsdien heeft het bedrijf deze stijl in hun processen geïmplementeerd. Hun video's over technologie worden veel beter bekeken dan voorheen. De video's wekken interesse op in hun bedrijf en hun slimme bouwoplossingen, die zonder adequate promotie moeilijk te begrijpen kunnen zijn.